Ние планираме – Вие пътувате

Брюксел – полети от Букурещ за 40 евро до едно бижу в сърцето на Европа

 

Може би първата асоциация на всеки за Брюксел е ‘бюрокрация’ и ‘администрация’. Но столицата на Белгия може да предложи доста приятни изненади и вълнуващи емоции, особено за любителите на шоколада и ценители на хубавата бира. Страната произвежда по 172 хиляди тона шоколад годишно, а качествения шоколад е добър капан дори и за най-пренаситения турист. Белгийските традиции в пивоварството също са доста впечатляващи. На пазара могат да се намерат над 800 марки бира, някои от които с над 400-500-годишна история.

kilim-cvete-festiva

Ако решите да тествате колко шоколад може да изядете и какво количество бира може да изпиете, ще Ви зарадваме,защото до Брюксел се стига изключително лесно и при това може да е доста евтино. Raynair имат редовна линия Букурещ – Брюксел и може да намерите полети на по-ниска цена, от атобусен билет София – Варна например 🙂

Нашето предложение е за периода 4 – 8 Март, а цената на двупосочния билет е под 40 евро.

Полети

 

Летището е разположено на 45 км южно от Брюксел, но има добре уреден транспорт до града. Краткото пътуване с автобус и влак ще Ви струва около 20 евро.

Предлагаме Ви няколко варианта за нощувка.

Най – евтино, разбира се би било ако отседнете в хостел. Хостелът Brussel Hello се намира в центъра на Брюксел и разполага с денонощна рецепция. Няма да Ви впечатли с обзавеждането си, но е с доста удобно разположение – на десет минути с метрото от Гран Плас. В общите части има безплатен Wi-Fi достъпя а в цената е включена и закуска. Цената за 4 нощувки на човек е между 200 и 400 лева, според типа на стаята.

Brussel Hello Hostel
Brussel Hello Hostel

За около 800 лева за двама може да си наемете студио със самостооятелна кухня в Residence La Source.

Ако предпочитате да се чувствате ‘като у дома си’ и да отсясате в квартири, може да се настаните в този чаровен апартамент. Цената за 4 нощувки за двама е 290 евро.

Освен, че е доста свеж и модерен, той има и доста добро разположение – в близост до сградите на Европейската комисия и НАТО.

app1 app2

Ако резервирате, използвайки нашия партньорски линк от тук, ще може да ползвате отстъпка от 18 евро в Airbnb.

В Брюксел определено има какво да се види. Разходката по централния площад на града (De Grote Mark) винаги си струва, макар че ако изберете тези дати за пътуване няма да имате шанса да се насладите на прословутия килим от цветя. Той може да се види само между 14 -18 август и то през четни години. Площадът е заобиколен от уникалните къщи на гилдиите от 13в. Не е за изпускане и възможността да се види и един от най-популярните символи на Брюксел – пикаещото момченце. Ако имате желание, може да се разходите из сградата на Европейския парламент. Предлагат се организирани турове с водач от понеделник до четвъртък в 10:00 и в 15:00 часа, а в петък – само от 10:00 часа. Други основни забележителности са паркът ‘Мини Европа‘, Атомиума, Съдебната палата, Кралският двирец на Брюксел. На www.visitbrussels.be може да получите повече информация както за местата, които искате да посетите, така и за актуалните събития в Брюксел за периода на престоя Ви.

1_brussels_003Предвид традицците които имат белгийците в производството на шоколад и бира сигурно няма да Ви очуди и фактът, че в Брюксел има и музей както на бирата, така и на шоколада. Но тези две изкушения са доста по-интересни и привлекателни, когато са пред Вас, готови за консумиране 🙂 Ето нашето предложение за бирено-шоко тур в белгийската столица:

Beer Circus (57 Rue de l’Enseignement) – предлагат се над 200 вида бира, за всеки по нещо 🙂 Уютно местенце с много приветлив и учтив персонал. Там може да опитате и домашно приготвената храна, идеално допълваща бирената наслада.

La Porte Noire (67 Rue des Alexiens) – барът е разположен в красива тухлена сграда и в него се влоиза през черна врата, откъдето идва и името му. Освен голямото разнообразии от бира, в него се предлага и една от най-добрите селекции от уиски в града.

Au Daringman (37 Rue de Flandre) – този бар може да Ви предложи по-различна емоция, защото е по-близък до местно заведение. Не е типичен капан за туристи и в него може да се улови атмосферата и настроението на типичен квартален бар.

Beer+Planet

И понеже бира може да се пие в неограничени количества 😉 тук може да получите информация за всички заведения в Брюксел, оценени спрямо предлаганата от тях бира.

А ето го и десертът – топящ се сладко в устата шоколад. Изкушаващите, богати витрини на магазините за шоколад ще ви дебнат на всеки ъгъл. За тези, които искат да научат нещо повече за шоколада се предлагат различни уъркшопи по темата. Пример за това е Шоколадоата академия на Zaabar, където можете да преоткриете шоколада по един различен начин и да участвате в неговото приготвяне.

brussels-chocolate

Каква сума да си приготвите

За самолетни билети и транспорт ще Ви трябват общо около 160 лева на човек. За нощувките – най-скъпият предложен вариант би Ви струвал 500 лева на човек, а най-евтиният – 200 лева. За лични разходи ще Ви трябват поне още 800 лева. Така шоко-бирената авантюра би Ви струвало между 1200 – 1500 лева. 

И ако още не сте разбрали: Belgium is ‘choc’ full of fun! 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =