Ние планираме – Вие пътувате

Париж – градът на любовта!

Имах щастието да посетя Париж съвсем скоро, та ще споделя впечатления от, както се казва, първа ръка! Очарователен град, носещ духа на миналото, настоящето и бъдещето – всичко в едно. Забързан и в същото време спокоен, романтичен и духовен, трудно е да се опише с думи и всъщност трябва да се види 🙂

Айфеловата кула

Висока малко над 300м, това внушително съоръжение се вижда от всяка точка на френската столица, е, не съвсем, защото има забрана за строителство на жилищни сгради над седем етажа, но където и да сте все ще я мернете в далечината. Неслучайно Ги дьо Мопасан, който я е ненавиждал, обядвал всеки ден в ресторанта на кулата, защото това било единственото място откъдето не може да я види 🙂 Свят широк, хора всякакви!
И тук идва момента с качването на първо, второ и трето ниво, като първо е най-ниското. В пиковият сезон, който е лятото, чакането на опашката може да надвиши 2ч. Опитайте се да си закупите билети онлайн още преди да отпътувате, ето тук, но задължително започнете да проверявате за свободни дати и часове възможно най-рано, тъй като билетите се изчерпват изключително бързо! Цената е €17 за възрастен и €11 за дете. Задължително планирайте и нощна разходка около кулата – на всеки кръгъл час тя цялата мига от хиляди светлинки, стават страхотни снимки!
Веднъж като се качите горе, ще се възхищавате на гледки, спиращи дъха! Целият Париж като на длан – Сена, Триумфалната арка, Сакре Кьор, Домът на инвалидите (изключително впечатляваща сграда) и какво ли още не! Снимките показват само една малка част от тези впечатляващи забележителности:

Айфелова кула

Айфелова кула изглед

Люксембургски градини
Красота, красота и пак красота! Огромен детски кът, мини Статуя на свободата, прохладни алеи и цветя, много цветя! Вземете си любимо питие, любим човек и прекарайте един лежерен следобед на шезлонгите, наслаждавайки се на всичко наоколо. Невероятно е как в такъв космополитен град има места, в които забравяте, че изобщо сте в населено място 🙂 Любителите на спорта могат да си вземат тенис ракетите, тъй като в парка има няколко тенис корта за най-запалените играчи.

Люксембургски-градини
Статуя на свободата

Шанз Елизе – луксозни магазини, кафенета и онова чувство, което те обзема като си помислиш…”Ама аз наистина се разхождам по Шанз Елизе” 🙂 Или поне аз бях така! Препоръчвам разходката да започне от площад „Конкорд” посока Триумфалната арка, невероятна гледка! Дръжте дамите изкъсо, че изкушенията са на всяка крачка – Cartier, Louis Vuitton, Bulgari и изобщо доста магазини привличащи дамите като магнит! Веднъж прекосили цялото разстояние (около 2-3 километра), задължително се качете на Триумфалната арка – цели 12 булеварда започват точно там, все едно сте стъпили на главата на паяк и му виждате 12-те крака, много интересно, а гледката, която се разкрива е страхотна!

Триумфална-аркаТриумфална-арка_изглед

Лувърът – смело мога да го нарека „Меката на световното изкуство”, веднъж влязъл там, човек не може да не изпадне в благоговение пред толкова много и значими произведения на изкуството! Древен Египет, скулптури, хиляди платна на световноизвестни художници, апартамента на Наполеон и разбира се…..Мона Лиза! Неслучайно още от входа има табели указващи най-краткия маршрут към залата, където е изложен този шедьовър на гениалния Леонардо да Винчи. Не бива да се пропускат за нищо не света и статуите на Венера Милоска, на Крилатата победа от Самотраки, изобразяваща богинята на победата Нике, и така до последния експонат. А те наброяват над 300 000 хиляди, като около 35 000 са изложени, а останалите се излагат изключително рядко с цел да бъдат съхранени за идните поколения.

ЛувърЛувър_отвътре

Ако вече сме предизвикали във вас интерес да си направите една екскурзия до Париж, информацията по-долу ще ви помогне да планирате по-лесно вашето пътуване:

Самолетни билети:
Към момента най-изгодно се лети с нискотарифната WizzAir и цената на двупосочен билет за възрастен ще е 259,98лв. Препоръчваме ви да си закупите стандартно членство и да спестите 40лв от цената на полета + 10лв отстъпка за багаж. Членството струва 60лв и е валидно 1г, т.е. вие ще спестявате и при всеки следващ закупен билет в рамките на този период. От отстъпката може да се възползва този, който е закупил членство + още един пътуващ със същия полет.

Wizz-Air

Настаняване:
Апартамента, в който отседнахме ние се намира в края на първа зона, на 5мин от спирка на метрото и в непосредствен достъп до супермаркет, заведения за бързо хранене, магазини и пазар за плодове и зеленчуци. Самият апартамент е оборудван с всичко необходимо – пералня, миялна, кафе-машина, както и с пълен набор посуда 🙂 Така е и с повечето апартаменти отдавани под наем в популярните платформи за онлайн резервации, та бихме препоръчали ето този апартамент в близост до Нотр Дам, централна част на Париж, цената е 137лв на нощувка.

А ако искате да спестите докато спите 🙂 моля, регистрирайте се през партньорския ни линк на www.airbnb.com и вземете отстъпка от €18 при първата резервация! Не забравяйте, че при нередности от страна на наемодателя трябва да уведомите www.airbnb.com до 24ч от датата на настаняване и сумата за нощувките ще ви бъде възстановена.

Сумата, на която възлиза екскурзия до Париж, за да кажем 4 нощувки/5 дни, които са достатъчно за разглеждане на най-големите забележителности, е около 1200лв за полети и нощувки и около 500лв за други разходи, цените са калкулирани за 2-ма души 🙂

Запишете се за нашия бюлетин “mail me happy” и не пропускайте нито една изгодна оферта за пътуване 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × two =