Ние планираме – Вие пътувате

Азорските острови – късче от рая!

Много малко от нас подозират, че съвсем близо до Европа има тропически острови, които по нищо не отстъпват от екзотичните, далечни дестинации. Азорските острови са изобилие от цитруси, кристално сини води и морски дарове. Наричани още „врата между два свята”, 9-те вулканични острова предлагат удоволствия, за които можем само да мечтаем – естествени минерални басейни, наблюдение на делфини и китове в близкото крайбрежие, дегустация на зелено вино и единственото в света ястие сготвено в горещи вулканични ями – местното блюдо „кузидо”!
Азорски острови - изглед

Вкуснотийки

Всеки бит и култура се отличава с различни кулинарни изкушения и Азорите не са изключение. На острова можем да опитаме характерните за островите ананаси, които са в пъти по-малки и много по-ароматни от обичайните такива. Отглеждат се в плантации и освен за ядене се използват за направата на ананасов ликьор. Като цяло азорците произвеждат различни по видове ликьори, които е задължително да се опитат докато сте там, а защо не и да пъхнете няколко бутилки в куфара за консумация у дома!

Азорски-ананаси

Козидо – абсолютно уникално ястие, приготвено от различни видове месо и зеленчуци, което се готви в предварително издълбани в загрятата от вулканични гейзери земя. Тенджерата с „козидо” се спуска с помощта на въжета, а вулканичната пара „сготвя” местния специалитет. Самото приготвяне е атракция за малки и големи посетители на това късче земя насред Атлантическия океан.

Козидо
Козидо - готово ястие

Зелен чай – това е единственото място в Европа, където се отглежда зелен чай. Реколтата се бере от август до септември, а традицията датира отпреди поне 130 години!

Азорите-зелен-чай

Забавления
Островите са превъплъщение на тишина и спокойствие. Тук няма да срещнете тълпи от туристи, да се редите на безумни опашки, за да посетите туристически обект или да се изръсите голяма сума за лъскав и неуютен хотел. Азорите са място, където да се наслаждавате на спиращи дъха гледки, да наблюдавате кашалоти и делфини в естествената им среда, да се гмуркате и да се любувате на подводните красоти, да се киснете в естествените минерални басейни и да се разходите по някоя от 60-те еко пътеки. Истинско райско кътче за отмора и релакс.

Азорски-острови-Естествени-минерални-басейни
Азорски-острови-Панорама
Азорски-острови_водопади

Как да стигнем до там?
Няма да ви лъжа, полетите не са кратки, нито пък съвсем евтини. Но всяка минута и всеки лев вложен в това пътуване ще ви донесе емоции, които ще помните дълго време! Постарахме се да намерим най-изгодните оферти за самолетни билети, не само като цена, но и като времетраене, ето какво открихме за вас:

От София:

София-Понта-Делгада

От Букурещ:

Букурещ-Понта-Делгада

Настаняване:
Местата за настаняване са малки, уютни и сравнително евтини. Има богат избор между апартаменти или самостоятелни вили, оборудвани с кухня, баня и бяла техника, хотели 3* или 4*, като закуската е включена в цената, а цените варират между 400-500лв и 1000лв, според локацията и звездите.

Не забравяйте и че може да спестите, избирайки място за нощувки от www.airbnb.com. Единственото, което трябва да направите е да се регистрирате се през нашия партньорски линк и така ще спестите €18 от цената за настаняване. Добре е да се знае, че онлайн платформата предлага защита от нелоялни наемодатели и при установена нередност до 24ч от деня на настаняването, www.airbnb.com ви възстановява сумата за наетия апартамент, хотел или къща за гости.

Цялата почивка излиза около 3000 – 3500лв за двама, за самолетни билети около 1600лв, настаняване – 500 – 1000лв, и джобни – около 500лв. Цените там са ниски, но сме включили и сума за кола под наем, с която да разгледате острова на който сте настанени 🙂

Запишете се за нашия бюлетин “mail me happy” и не пропускайте нито една изгодна оферта за пътуване!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 11 =