Ние планираме – Вие пътувате

Африканската перла – Занзибар! За по-малко от €500!!

Кой не си е мечтал да плува в кристално сини води, да се любува на приказни коралови рифове или пък да се разходи из „Къщата на чудесата”? Е, мечтите са за това, за да се сбъдват 🙂 За по-малко от €500 и по-малко от 24ч и сте там…..Занзибар!

Занзибар е островна полу-автономна част от Танзания, заобиколен от бели, ситни, безкрайни плажове, коралови рифове и делфини, ама много делфини! Средногодишната температура е 27 градуса, което го прави перфектна дестинация за дълга, мързелива и екзотична почивка. Любителите на дайвинга ще се наслаждават на кораловите рифове заобикалящи острова, а също и тези, които не са практикували този спорт ще могат да направят своите първи стъпки, тъй като водите около рифовете са доста плитки. Не пропускайте да се качите на лодка и да поплувате с делфините, тези дружелюбни същества, а ако се разхождате вечер внимавайте да не настъпите някоя от огромните костенурки, които излизат на брега да снесат своите яйца 😉

Дайвинг

Плаж

Ще се учудите, сигурна съм, да разберете, че в Занзибар е родното място на Фреди Меркюри. Докато сте в столицата Стоун Таун всичко, навсякъде ще ви напомня за легендарния вокалист на британската група „Куин”. Споменът за него е навсякъде – корабчета, ресторанти и безброй сувенири носят неговото лице и име. Там той е издигнат в култ! След като посетите родния дом на музикалния идол непременно се „загубете” в тесните, каменисти улички, носещи в себе си смесица между арабски, индиийки и дори китайски стилове. Разхождайки се, разгледайте ръчно изработените цветни сувенири и си купете картина Тинга Тинга – продавана само тук, в Занзибар. Един от символите на града е „Къщата на чудесата” – внушителна сграда строена преди цели 2 века! Първоначално резиденция на султан Баргаш и първата сграда на острова свързана с електрическа мрежа, понастоящем в сградата се помещава националния музей на  Занзибар. Богата  историческа колекция, цялата история на империята Суахили и две автентични бронзови оръдия са част от интериора на тази забележителна архитектурна сграда.

Къщата на чудесата

„Островът на подправките” – ето с какво още е известен този тропически остров. Цели плантации за отглеждане на карамфил, черен пипер и канела заемат една голяма част от острова. Не забравяйте да се запасите с внушително количество пресни и екологични подправки, както и да опитате екзотичните плодове, които се предлагат навсякъде – кокосови орехи свалени направо от дървото, манго, ананаси и много други сочни и ароматни, непознати за нас плодчета.

Гледка

подправки

Как да стигна до там?

Може да използвате възможността да летите до там за по-малко от €500! Само и единствено благодарение на Qatar Airways – оферта, която не бива да се пропуска’ ако мечтаната от вас почивка са безкрайни бели плажове, кристални морски води и екзотична кухня!

Qatar_Airways

Къде да отседна?

Туризмът е основен отрасъл на Занзибар, затова да намерите подходящото за вас местенце се оказва наистина лесно! Подбрахме за вас следните хотели:

Хотел Chwaka Bay Resort***  – хотелът предлага безплатен wi-fi достъп, просторни стаи с изглед към морето, а цената за нощувка с включена закуска е €32.

Следващото ни предложение е за бунгало на самия плаж в хотел Dolphin Safari Lodge***, само за €55 ще можете да се любувате на залеза с екзотичен коктейл в ръка и да посрещате изгрева с великолепна гледка към спокойното море!

Четиризвездното ни предложение е за хотел Pongwe Bay Resort**** – там можете да релаксирате в сауната, да се излежавате на басейна или да се озовете от стаята директно на горещия пясък 😉 Цената е само €73 на нощувка, а отзивите на туристи отсядали там – крайно положителни!

 Колко ще ни струва?

Благодарение на изгодните предложения на Qatar Airways, Занзибар е вече съвсем достъпна дестинация и за близо едноседмична ваканция, за двама, са необходими около 3500лв, като в това сме включили близо 2000лв самолетни билети, 943лв е двупосочния билет на човек, около 700лв за настаняване и 800лв дневни разходи.

Не изпускайте изгодна оферта – абонирайте се за “mail me happy” бюлетин!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − six =