Ние планираме – Вие пътувате

До Бари, Италия, само за €20!

Звучи невероятно, но е факт! След обилното похапване след Коледа и Нова Година, какво по-хубаво от това да си спретнете една разходка до слънчева Италия, и то на такава добра цена. А там определено има какво да се види:

Като отправна точка взимаме Бари – прекрасен, средиземноморски град на източното крайбрежие. Зимата там е мека, а средните температури за януари са около 9 градуса, с 8-часова светла част на деня – напълно достатъчно за дълги разходки и дори обяд навън в някое от кокетните италиански ресторантчета. Но да наблегнем на местата, които не бива да се пропускат за нищо на света:

Замъкът „Кастел дел Монте” – разположен в близост до града, замъкът и до днес представлява загадка с каква цел е бил построен – не е използван като крепост, тъй като липсват необходимите постройки и съоръжения за тази цел, а в една от залите е открита енигматична криптография, за която се смята, че е химическа формула за направа на злато. Кодирането на тайнствените символи не позволява тя да бъде разгадана и до ден днешен! Загадъчен или не, този уникален замък ще го видите на монетата от един евро цент, както и да го намерите в списъка на Юнеско с обекти на Световното и културно наследство.

Замъкът „Кастел дел Монте”

Базилика “Свети Никола” – в този храм почиват мощите на свети Никола. Силно религиозно и духовно място, събиращо хиляди поклонници всяка година. Легендата разказва, че самият Никола минава през Бари по време на едно от неговите пътешествия и поръчал на своите близки именно там да бъдат положени тленните му останки. В последствие Свети Никола става патрон и закрилник на Бари, а 6 декември и 9 май – датите на смъртта на светеца и на пристигането на реликвите му в Бари, са обявени за празници на града.

Базилика Свети Никола

Чудесна разходка с кола под наем може да се направи на юг по крайбрежието – през Монополи, Остуни, ча чак до Лече – разстоянието е само 150км в едната посока, а гледките по пътя – умопомрачаващо красиви!
Местата за настаняване са изключително разнообразни – варират от пансиони със закуска, през кокетни хотелски стаи или пък луксозни хотели, а цените варират от €30 за чиста и спретната стая в средна класа хотел до €100 за нощувка в хотел 5*.

Панорама

Предлагаме и опция – настаняване & спестяване. Това е напълно възможно ако се регистрирате през нашия партньорски линк в www.airbnb.bg, където ще спестите цели $20 (18) още на първата си резервация!

Детайли на полета:
Wizz Air

Бърза калкулация сочи, че за полети са нужни 70лв за двупосочен самолетен билет на човек, около 240лв за настаняване за двама, плюс джобни в рамер на 200лв на човек, това е ориентировъчна сметка за 4-дневен престой, общо около 800лв за двама…..никак не е зле за Италия, нали? 😉

Запишете се за нашия бюлетин “mail me happy” и не пропускайте нито една изгодна оферта за пътуване!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 14 =