Ние планираме – Вие пътувате

До Дубай за 250 лева

В последните години Дубай се превърна в доста желана туристическа дестинация, а и има защо. Градът е смесица от модерен лукс и арабска приказка. Внушителни небостъргачи, издигащи се високо в небето, красиви плажове, модерни търговски центрове и изкуствени острови в съчетание с чара на пустинята и арабската култура привличат всеки любител на екзотичните дестинации. Ако и Вие сте един от тях, може да се възползвате от достъпните самолетни билети до Дубай и да го посетите още през Май.

Полетът е от София (7-14 Май) и е на Wizz Air, а цената е под 250 лв. Не е зле, а 🙂

untitled

 

Дубай предлага голямо разнообразие от хотели, повечето от тях доста луксозни. А луксът струва пари. Затова и цената на нощувките може да Ви се стори малко висока, но със сигурност ще Ви е комфортно. И все пак има възможност да се вместете в рамките на 700 лева на човек за самолетни билети и нощувки.

За 289 евро в двойна стая за 6 нощувки може да отседнете в Premier Inn Dubai Investments Park. Малко по-висока е цената във Flora Grand Hotel – 315 евро, но предимствата му са близ0стта до летището и безплатен превоз до плажа и основни търговски центрове. И разбира се ако имате желание да не пестите средства, винаги може да се поглезите ето тук:

burj_al_arab(1)

 

Ако не обичате хотели Ви предлагаме и 2 страхотни квартири, но на малко по-висока цена. И двете са в близост до марината и Mall of the Emirates – цена за периода за двама за едната е 408 евро, а за другата – 467 евро.

Дубай се простира на доста голяма площ, но предвижването в града не е проблем. Основното транспортно средство е метрото, а цената на дневната карта е 14 AED или 5 лв. За повече информация – тук. Любопитен факт е, че дубайското метро е изцяло автоматизирано и се управлява от компютър.

Дубай е раят на шопинга.  В града се намира най големият мол в света Dubai Mall. Заедно с  прилежащите си площи и атракциони той се простира на изумителните 1 124 000 м2. Освен с над 1000 магазина, Dubai Mall разполага с киносалон с 22 зали, реплика на лондонската улица Regent Street, ледена пързалка и много други атракции. Ако смятате да прекарате времето си в него и да се отдадете на пазаруване, може би трябва да се замислите да си доплатите 50 лева  за допълнителен куфар.

Освен из огромни търговски центрове може да се разходите и из традиционните пазари (сук). За разлика от пазарите на други места по света, където се продава всичко, тук всеки пазар предлага само определен вид стока – пазар на подправките, пазар на парфюмите и т.н. Най-известен е пазарът на златото в Дейра (Gold Souk), заради който Дубай е наричан Град на златото.

Ако не Ви е страх от високо срещу 50 лева може да пробвате какво е усещането да се извисите над облаците и да се насладите на гледката от върха на най-високата сграда в света – Burj Khalifa. Онлайн резервацията е за препоръчване, защото на място цената е по-висока. Друго чудо на съвременното строителство е изкуственият остров във формата на палма – Palm Jumeirah. Може да се разходите по някое от 17-те палмови листа, на които са разполжени луксозни жилища, хотели, ресторантни, яхтклубове и множество плажове.

Независимо каква е Вашата религия, си заслужава да посетите някоя от многобройните джамии в Дубай. Те също се открояват с подобаваща доза пищност и великолепие. Може би най-известна е джамията Джумейра.  Влизането в нея на немюсюлмани е забранено, но има организирани групови посещения с цел вникване в арабската култура и допир до местните обичаи.

Най-големите любители на силните изживявания могат да се запишат на пустинно сафари. След около час диво препускане с джип се стига до някоя от шатрите в пустинята, където можете да се освежите с напитки и храна и да се снимате в арабски дрехи. Можете също да яздите камила или да карате бъги из дюните.

Дубай е може би градът с най-много ‘най’ неща в целия свят – най-бързо развиващият се град, най-големия аквариум, най-луксозния хотел, най-скъпото конно състезание и какво ли още не. Не пропускайте да му се насладите на най-добра цена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + eight =