Ние планираме – Вие пътувате

Женева – само €20 и сте там!

Женева – перлата на Швейцария! Романтична, красива и пълна с шоколад, „Столицата на мира” предлага великолепни гледки към величествените Алпи и спокойните води на Женевското езеро. А докато не се любувате на природните красоти, може да се „изгубите” в стария град, да се разходите по калдъръмените улички или просто да изпиете чаша кафе в един от многото малки и уютни ресторантчета 🙂

Женева_изглед

Щом стане дума за Швейцария почти задължително трябва да започнем с Музея на часовникарството „Патек Филип”! Изложени са хиляди експонати в най-различни и причудливи форми, като най-старите часовници датират от XVI век. Разхождайки се ще забележите майстори-часовникари, които реставрират антикварни часовници, а часовниците с кукувички ще ви напомнят, не и без известна нотка носталгия, вашето отминало детство. Докато сме на тик-такащата тема да споменем и един от символите на Женева – Цветния часовник! Той е разположен в парка „Английската градина” и е горд носител на най-дългата часовникова стрелка – цели 2,5м! А защо се нарича „цветен”? Защото е направен от 6500 цветя, ако не ни вярвате – моля, пребройте ги и се уверете сами в това твърдение 😉

Музея-на-часовникарството_Женева
Цветния-часовник_Женева

Може би стотици пъти сте чували изрази като „на двудневна извънредна среща в Женева…” или пък „завършиха преговорите в Женева…”, и няма как да бъде другояче, защото именно там се помещава не само Европейската централа на ООН, а също така и още 22 седалища на международни организации. Може би именно поради това около 40% от населението на Женева е съставено от чужденци! Истински микс от различни националности, езици, бит и култура. Женева е също дом и на Международния музей на Червения кръст, а в града е издигнат паметник на основателя на самия Червен кръст и първи носител на Нобеловата награда за мир Анри Дюнан. Входът за музея е безплатен, а мултимедийни презентации ще ви покажат неимоверните усилия и грижи, които полагат хуманитарните дейци по целия свят.

Европейска-централа_ООН_Женева

Емблематичен символ на Женева е фонтанът Же д’О (Jet d´Eau), който дори е бил изобразен на логото на първенството на УЕФА през 2008г. Първоначално е изпълнявал функцията на декомпресиращ клапан на хидравлична фабрика, а по-късно, в края на 19-ти век, престава да изпълнява тази си функция и е превърнат в туристическа атракция….или в атрактивен душ 🙂 Водната струя се издига на височина 140м и ако вятърът ви изиграе лоша шега може да се поизмокрите докато наблюдавате тази водна красота!

Же-дО_Женева

Как да стигна до Женева?

Благодарение на WizzAir, вече има директни полети до там за скромната сума от €20 в едната посока, или €40 двупосочен – бързо, евтино и удобно!

WizzAir

Къде да отседна?

За сметка на много изгодните полети, цените на нощувките са една-две идеи по-солени. Постарахме се да намерим най-добрите места за настаняване, на най-приемлива цена. Спряхме се на Hotel des Tourelles, 2*, хотелът предлага безплатен wi-fi, като цената е BGN 245 на нощувка. Другото ни предложение е за хотел Hotel La Colombière, който е 3*, а цената на нощувка е BGN 270.

Разбира се, може да избегнете суматохата в хотелите и да си наемете самостоятелен апартамент за вашето пребиваване, като цените започват от около €90 на нощувка. А ако се регистрирате през нашия партньорски линк на онлайн платформата www.airbnb.com, ще спестите €19 още на първата резервация, струва си да го помислите като вариант 😉

Бихме обобщили, че кратка ваканция от 4 дни в Женева би ви излязла около 1200лв за двама, като 160лв са за самолетни билети, около 800лв за нощувки и останалата сума за дневни разходи.

Не изпускайте изгодна оферта – абонирайте се за нашия “mail me happy” бюлетин 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × five =