Ние планираме – Вие пътувате

Наблюдавайте пълно слънчево затъмнение от Фарьорските острови – Март 2015

Фарьорските острови се състоят от 18 малки острови. Разположени между Исландия и Норвегия, те са идеално място за наблюдение на следващото пълно слънчево затъмнение. На 20 Март 2015г Луната отново ще застане между Земята и Слънцето. Рядкото явление ще може да се наблюдава от почти цяла Европа, но само като частично затъмнение. Пълното закриване на слънцето ще може да се види само от няколко места по света и едно от тях са именно Фарьорските острови.

61179260

Островите са сравнително малки по територия (около 1400 кв. км.) и слабо населени (43 000 души), но привличат със специфичното очарование на уникалната си флора и фауна. Крайбрежните скали са населени с всевъзможни птици, а пейзажът е незабравим – от скалистите носове, в които вълните се разбиват бясно, до пустинни хълмове, от бушуващи водопади до заснежени върхове.


FAROE ISLANDS1

 

Ливадите са покрити с големи бели и жълти петна там, където големи стада овце бродят из разцъфналите диви цветя. Най-подходящият сезон да се посетят забулените в загадъчна мъгла острови е лятото, когато дните са дълги, а времето – меко и приятно. 

 

Faroe-Islands-12

Не случайно името на архипелага означава “острови на овцете”. Овчето е основната съставка на повечето ястия. Традиционно ястие е “скерпикьот”, което представлява отлежало, изсушено на силния океански вятър овче месо, което е доста жилаво. Други местни деликатеси са полу-изсушено овнешко и риба, както и месо от китове-пилоти.

Faroe-Islands-20

 

И понеже става въпрос за острови, най-добрият начин да бъдат разгледани и обиколени е по вода. Предлагаме Ви да обиколите Фарьорските острови чрез десет дневен круиз. Пътуването е с начална и крайна спирка Амстердам, а периодът на круиза е  14 – 23 Март 2015 г. 

До Амстердам може да летите с BG Air. Приблизителната цена на двупосочния билет е 300 лева, а резервации може да направите тук.

untitled3

Обратният полет е на 24 Март, което означава, че ще имате една нощувка в Амстердам. Нашите предложения за нощувка в Амстердам може да откриете тук.

Ето и малко повече подробности за самия круиз.  За периода 14-23 Март, Ваш дом ще бъде “Princess Seaways”. На борда му могат да пътуват до 1350 пасажери. Корабът има няколко ресторанта, барове, казино, магазини а всяка вечер може да се насладите на програма с жива музика.

princess-seaways

Цената на пакета варира според вида на каютата, като най-изгодна е цената за каюта за четирима – 800 евро на човек. В нея са включени 4 закуски, 4 вечери и трансфер до място за наблюдение на затъмнението.

А ето и още малко любопитна информация за островите:

Столицата на Фарьорските острови е Торшаун. Според легендата, името на града означава “пристанището на Тор” и е наименувано на скандинавския бог на светкавиците, затова и на гербът на града е изобразен чукът на бога. Най-вероятно обаче, Торшаун е кръстен на своя създател, който също се е казвал Тор.

На Фарьорските острови има само три светофара. Всичките са в Торшаун и са близо един до друг.Те са една от малкото страни, в които няма McDonalds. Все пак, има Burger King. На Фарьорските острови няма затвор. Престъпниците се пращат в Дания.Езикът, най който се говори днес, е близък до исландския, а старият език е старонорвежки и в момента е на изчезване. Най-голямата индустрия е рибната, която осигурява 97% от целия износ на страната. Второто перо в икономиката е туризмът. На островите никога не си на повече от 5 километра от океана. Дърветата на тях са внесени от Аляска и Тиера дел Фуего.

Faroe-Islands-18

Ако сме успели да предизвикаме интереса и да събудим любопитството Ви към това уникално и не до там популярно местенце, тук може да получите повече информация за круиза, да видите подробно разписание по дни и да направите резервации.

Каква сума да си приготвите

 За част от дните имате осигурени закуска и вечеря, така че ще Ви трябват допълнително около 300 евро за останалите.  Така за около 2500 лева на човек ще имате възможност да разгледате авантюристичните Фарьорски острови и да наблюдавате един от най-красивите природни феномени. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × two =