Ние планираме – Вие пътувате

Найроби – африканска екзотика за €519!

Кения – непозната, екзотична……и вече толкова достъпна! Ако никога не сте се замисляли за малко приключение в Африка – сега е моментът: билетите са изключително изгодни, а доброто преживяване – гарантирано!

найроби_изглед

Ще се учудите да научите, че Найроби е един добре развит и модерен град, а веднъж излезли от очертанията му попадате в друг свят, пълен с черни носорози, антилопи, газели, зебри, лъвове, жирафи, а в реката, минаваща през Национален парк Найроби, множество хипопотами и крокодили! Да, точно така, може да отидете на сафари без да пътувате дълги километри и да зърнете животните в тяхната естествена среда. В Кения има цели 59 национални парка и резервата, където можете на отидете да „ловувате” с фотоапарат и камера 🙂 Преди да потеглите към парка посетете най-интересните места в самия град – Националния музей в Найроби, където се съхраняват едни от първите находки на homo sapiens, Катедралата на Вси Светии, както и градския пазар, разположен в сграда с архитектура на храм.

Найроби_Национален парк
Найроби_Национален парк_

Любопитно
По кое време е най-подходящо да се отиде в Кения? Правилният отговор е по всяко време – средната температура, целогодишно, е 26-32 градуса през деня и 23-26 градуса през нощта, Кения е страната с най-добър климат в цяла Африка.

Почитателите на екзотичната кухня ще останат очаровани от многообразието от морски деликатеси и различни месни блюда като крокодилско месо със салата от банани, задушено от щраус с плодов сос или пък печени термити! Не забравяйте да опитате и бонбони, направени от плодовете на баобаб 🙂 А ако искате да закусите в компанията на жирафи, да ги гушкате и да получите топли, жирафовски целувки – задължително посетете Giraffe Manor 🙂

Кения_кухня
giraffe-manor

Транспорт
В Найроби може да избирате между придвижване с автобус, с такси (около 3 пъти по-скъпо отколкото в България) и най-популярния вид пътуване – с маршрутки, или както месните ги наричат „матату”. Често кондукторите пътуват висейки някъде извън превозното средство с цел побирането на повечко пътуващи в едно „матату”….почти както в софийските им събратя – маршрутката има толкова места, колкото може да побере, независимо дали седящи или правостоящи пътници 🙂 Разликата е в това, че няма изнервени шофьори, въпреки натовареното движение и задръстванията, клаксони почти не се използват, а за нецензурни изблици въобще и дума не може да става. Ако решите да си вземете кола под наем за пътуване извън града, цените на горивата са около 1,40лв за литър.

Как да стигна до там?
С най-евтиният полет 🙂 В момента най-добрата оферта е на холандската компания KLM, като цената е €519 за двупосочен билет:

flight

Къде да отседна:
Найроби постепенно се превръща в популярна туристическа дестинация и може да избирате между най-различни по цени и удобства места за настаняване. Нашите предложения са следните три хотела, предлагащи доста удобства на достъпни цени: Kima Hotel***, Hotel Green Court*** или Eron Hotel***

Колко ще ми струва почивката в Кения?
Ще направим приблизителна калкулация за разходите за двама: самолетни билети 2100лв, настаняване в хотел 3 звезди, за 7 нощувки – около 500лв, други разходи – около 1500лв (храна, забележителности, транспорт), общо около 4000 – 4500лв. Но преживяванията и емоцията от вълнуващите приключения, които ви очакват там – те са безценни 😉

Още полезни и интересни статии за Африка:
Африканската перла – Занзибар!

Маракеш – приказният оазис на Мароко!

Не пропускайте изгодна оферта – абонирайте се за “mail me happy” бюлетин! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =