Ние планираме – Вие пътувате

Почивка на Азорските острови за под 1000 лв

Азорските острови са архипелаг от 9 вулканични острова, разположени в Атлантическия океан, на 1460 км от бреговете на Европа и на 3750 км от Северна Америка. Архипелагът е автономна област на Португалия. Той предлага идеални условия за бягство от градския шум и суета. Екзотичната му, девствена природа съчетава множество рифове,  невероятно красиви езера, нетипични гледки, дължащи се на оформения от вулканичната лава релеф и аромат на екзотичните растения.

Азорските острови са една по-нетрадиционна туристическа дестинация. Полетите до нея не са толкова много а и не са много евтини. Но ние намерихме страхотна оферта – двупосочен билет, от Амстердам до най-големия остров Сао Мигел само за 94 евро, който лесно може да се съчетае с полет от Букурещ до Амстердам.

Общата цена на самолетните билети е под 600 лв за пътуване в двете посоки.

Полетите са следните:

Тръгване Букурещ – Амстердам на 13.04.2014 и връщане Амстердам – Букурещ на 22.04.2014. Авиокомпанията е KML.

untitled

 

Тръгване от Амстердам – Сао Мигел на 14.04.2014 и връщане Сао Мигел – Амстердам на 21.04.2014. Авиокомпанията е Arkefly, сайта е само на Холандски, но за цена от 97 евро си заслужава да използвате речника при резервация 🙂

amsterdam-sao_miguel

 

Полетът Амстердам – Сао Мигел е доста рано сутринта, така че в Амстердам има 1 нощувка на 22.04.2014. Нашето предложение е хотел Tulip Inn Amsterdam. Цената за 1 вечер за двама е 160 лв. И макар, че няма да имате много време за Амстердам, тук може да намерите малко идеи как да го прекарате.

На Сао Мигел се намира столицата на архипелага – Понта Делгада. Градчето ще ви грабне с богатото си архитектурно наследство и завладяващ природен пейзаж. Старият квартал – Сао Педро, разполага с богато меню от традиционна португалска кухня. Месният специалитет е скара от скариди с ананас и яхния от смесени морски дарове.

6825_ori_ponta_delgada

Нашите предложения за нощувка са 2. Може да наемете тази квартира, която е на цена от около 580 лева.

Ако резервирате използвайки нашия партньорски линк, ще може да ползвате отстъпка от 18 евро в Airbnb от тук www.airbnb.com/c/bhappy

Доста приятно местенце на около 15 минути пеш от известните плажове Praia da Milicias и Praia do Pópulo. Или да наемете апартамент ето тук  – за около 500 лева.

И двете цени са за период от 7 дни, за двама души .

На Сао Мигел сред най-големите атракции е един масивен вулканичен кратер с обиколка дванадесет километра. В центъра му лежат две езера – Lago Azul и Lago Verde.

dsc_1565b

Едното е смарагдово зеле­но, а другото синьо. Леген­да гласи, че водата е съб­рала сълзите на зелени и сини очи на принцеса и пастир, които се влюбили в безнадеждна любов. Местният тур оператор предлага живописна разходка по ръба на кратера.

На острова има и друга голяма атракция –  наблюдение на китове. От Понта Делгада се стига с лодка в океана между двата острова – Сао Мигел и Санта Мариа. Пътуването с е комфортно и напълно безопасно. Най-доброто време за наблюдение е през пролетта. Тогава имате шанса да видите най-голямото животно на земята – синия кит, който достига до 30м дължина и тегло от 150 тона. Цената на това удоволствие е 55 евро, а за да се убедите, че си струва вижте от това видео:

https://www.youtube.com/watch?v=DbZDvbhfITo#t=52

И ако океанът Ви влече, на Азорите може още да се гмуркате, да плувате с делфини или да се отдадете на риболов. Може да се опитате да уловите дори марлин, но ако успеете – ще трябва да го пуснете обратно в океана.

botlenose-golphins

Вулканите, които са родили Азорските острови, са създали и по-малки островчета, разположени точно до бреговете на основните им събратя. Може би най- известната от тези малки формации е Vila Franca do Campo. Той се намира на около 500 км от брега на Сао Мигел.

1(403)Vila Franca do Campo е формиран от кратера на отдавна изгаснал подводен вулкан. Днес то е природен резерват и една от основните туристически атракции на Сао Мигел. На него през 2012г  се провежда световният шампионат Red Bull Cliff Diving. А кристално чистите води на лагуната и прекрасният плаж са отлични за слънчеви бани, плуване и гмуркане.

След като се наситите на Сао Мигел, можете да разгледате и останалите острови.

Azores_islands_slide

На остров Пико се намира най високият връх (2350 м), не само на Азаорските острови, но и в цяла Португалия. Санта Мария е най-топлият остров. Изк­лючителни пейзажи, тихи заливи – райско място за влюбените, които търсят тишина и уединение. Остров Терсейра е най-развитият от всичките девет по отношение на удобства и комуникации, а местното му население освен с тури­зъм се препитава със земеделие. Пещерата Алгардо Карвао е другата забеле­жителност на острова. На остров Сан Жоржи пък може да опитате прочутото домашно сире­не с необичаен мек и нежен вкус може. Интерес представля­ват и най-отдалечените от материка острови Флориш и Корво. Тук времето се променя всеки час -ту ярко слънце, ту силен вятър, облаци, дъжд, но пред очите на туриста всичко е сияещо, ярко и прекрасно. Повече информация за островите може да намерите тук.

Каква сума да си приготвите

Общо за транспортът и нощувките в Сао Мигел, които сме Ви предложили ще Ви трябват около 900 лева на човек

За хотела в Амстердам, таксита, храна и подаръци си пригответе още поне 700 лв.

Приятна почивка и ще чакаме снимки 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =