Ние планираме – Вие пътувате

Само с RyanAir: Директен полет от София до Пиза!!!

С първите трепети на пролетта, идват и първите директни полети до Пиза! Това се случва благодарение на ирландския превозвач RyanAir. А в Пиза определено има какво да се види 😉

Няма как да не започнем с Наклонената кула в Пиза, една от най-известните забележителности не само на самия град, а в цяла Италия. Кулата се намира на „Площада на чудесата”, съвсем тематично име между другото, и е замислена като камбанария към катедралата, намираща се в непосредствена близост. Затова и в нея са монтирани 7 камбани, чиито тонове съответстват на седемте основни ноти. Строена цели 177 години, тази изумителна постройка е включена в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство, a който я посети задължително трябва да се снима в поза „подпирам кулата с ръце” 😉

Наклонената-кула-в-ПизаНаклонената-Кула_Пиза

Нашият съвет е да се „потопите” в атмосферата на този прекрасен град, да обиколите малките, сгушени улички около центъра, задължително посетете Ботаническата градина – една от най-старите в Европа, разгледайте множеството църкви и катедрали, както и слънчевите площади, така типични за италианските градове. Ще си позволим да споменем най-известните такива – Piazza dei Cavalieri, Piazza Donati, Piazza Vettovaglie, Piazza Vittorio Emmanuele и Piazza Solferino.

Пиза Изглед
Пиза Панорама

Цените за настаняване са повече от приемливи – започват от около €35 в къща за гости, €40 – €50 за хотел 2*, или хотел 3* като цените варират между €46 и €60. А ако резервирате през нашия партньорски линк на www.airbnb.bg, ще спестите €18 при първата си резервация! Бързо, сигурно и изгодно!

София - Пиза

Като цяло пътуване до Пиза с нискотарифна компания, каквато е RyanAir, излиза не по-скъпо от уикенд в родните ни зимни курорти. За двама човека полетите излизат 260лв в двете посоки, посещения на забележителности около 50лв на човек, входа за кулата е €18, а за останалите обекти сумата е символична, за джобни си пригответе около €200 – €300 общо. Но емоцията и спомените – те са безценни!!!

Запишете се за нашия бюлетин “mail me happy” и не пропускайте нито една изгодна оферта за пътуване!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − ten =